Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1981
MARENGSLAGKAGE MED ÆBLER
bunde
3 æggehvider
125 g sukker
15 g hasselnøddekerner
fyld
4-5 madæbler
1/2 dl vand
4-5 spsk. sukker
lidt fintskrællet citronskal
Æblerne skrælles, skæres i både og koges i mos med vand og citronskal. Citronskallen tages op og mosen smages til med sukker. Afkøles, skal være helt kold.
1 1/2 dl piskefløde, pisket til skum.
Æggehviderne piskes meget stive, sukkeret piskes i lidt ad gangen.
Marengsmassen smøres ud i to runde bunde på bagepapir eller på smurte, melede plader.
Bages i ovnen ved 125 grader i 1 1/4 time.
Bundene er færdige, når de er lette at løsne fra pladen. Afkøles og lægges sammen med æblemos og flødeskum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.