En både smuk og velsmagende gammeldags kage er denne karamelglaseret nøddekage, der hvis det ønskes, kan flækkes og lægges sammen med en smørcreme. En kage til det fine kaffebord.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
KARAMELGLASERET NØDDEKAGE
dej
100 g mel
2 tsk. bagepulver
150g melis
3 æg
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl fløde
rasp til formen
glasur
2 dl fløde
150 g melis
1 spsk. smør
1 spsk. sirup
pynt
10 mandler
Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt fedtstoffet i en kasserolle, tilsæt fløden og hæld denne lune masse ned i æg/sukkermassen.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen, som anbringes i en smurt, raspstrøet randform.
Kagen bages i ovnen ved 175-200 grader i ca. 40 minutter. Afkøler lidt i formen, før den vendes ud på et fad.
Til glasuren blandes fløde, sukker, smør og sirup i en lille gryde. Småkoges til konsistensen er sirupsagtig. Køl massen helt af og fordel den over kagen. Til sidst pyntes med høvlede mandelspåner.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.