Mandelknægte, små lækre mandelkager, bagt i linseforme og evt. glaseret med appelsin glasur, der er rørt af flormelis og appelsinsaft.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
MANDELKNÆGTE
dej
200 g mel
80 g melis
150 g smør eller margarine
2 æggeblommer
50 g mandler
reven skal af 1/2 appelsin
Rør fedtstof og sukker blødt og hvidt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør det hele godt sammen.
Skol, smut og mal mandlerne og rør dem i dejen. Bland melet i og rør dejen godt sammen.
Smør 20-25 linseforme godt og fyld dejen i formene.
Bages i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.
Lad kagerne køle af og smør dem så med appelsinglasur, om ønsket.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.