Kirsebærkage, noget mere delikat er svært at finde. Kirsebærrene kan være friske, let sukrede eller syltede kirsebær, der i så fald bare drypper godt af.
Kagen serveres smukt, pudret med florsukker og pyntet med hele kirsebær.
Opskrift : Lilian Kaufman 1972
KIRSEBÆRKAGE
dej
300 g mel
160 g melis
2 æg
125 g smør eller margarine
1 dl flødeblandet mælk
2 spsk. cognac
1 dl kirsebærsaft
3 tsk. bagepulver
4 dl syltede eller friske, sukrede kirsebær
rasp til formen
pynt
2 spsk. flormelis
kirsebær
Rør fedtstoffet blødt. pisk æg og sukker luftigt og bland det med fedtstoffet. Lad kirsebærrene dryppe godt af, udsten dem forsigtigt og vend dem i mel. Bland resten af melet med bagepulveret og rør det i dejen, skiftevis med flødemælken, kirsebærsaften og cognac'en. Vend til sidst kirsebærrene forsigtigt i dejen, der hældes i en smurt, raspdrysset springform.
Kagen bages i ovnen ved 175 - 200 grader i ca. 50 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist.
Servér kirsebærkagen, drysset med florsukker og pyntet med kirsebær.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.