Friskbagte osteboller med koldt smør, de er lækre til en kop aftente. Boller må ikke for mørke under bagning, det forringer den gode ostesmag.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
THEAS OSTEBOLLER
dej
600 g mel
1 dl mælk
1 dl vand
100 g smør eller margarine
200 g reven ost
50 g gær
1 æg
1 tsk. paprika
1 tsk. salt
til pensling
1 æg
Bland mælk og vand og lun det lidt. Smelt fedtstoffet uden det bruner og hæld det i mælkeblandingen. Opløs gæren i den lune væde. Tilsæt den revne ost og paprikaen.
Bland mel og salt og arbejd det sammen med væden til en dej, der er så fast, at den kan æltes på bagebordet.
Dejen hæver lunt og tildækket 1/2 time.
Del dejen i 20-22 stykker, der formes til boller. De anbringes på en smurt plade, hvor de efterhæver 10 minutter. Pensl med sammenpisket æg.
Bages på midterste rille i ovnen ved god varme, 225 grader i ca. 20 minutter.
Afkøles på bagerist og serveres kolde med smør til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.