Nordenfeldtskage, med smag af kardemomme, som dog kan udelades, er en gammeldags bradepandekage, der i Sverige deltog i en bagekonkurrence i 1950, hvor svensk husmødre kunne sende deres bedste bageopskrifter til.
Kagen bages som bradepandekage eller i springform.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
NORDENFELDTSKAGE
dej
250 g mel
75-90 g smør eller margarine
3 tsk. bagepulver
ca. 200g sukker
ca. 1 1/2 dl mælk
1/2-1 tsk. kardemomme (kan udelades)
Mel, bagepulver og smør smuldres med fingrene, derefter tilsættes det øvrige. Alt æltes hurtigt sammen, hældes i smurt bradepande eller springform. Drysses med hakkede mandler og krystalsukker.
Bages i ovnen ved 200 grader. Prøv med en træpind, om den er gennembagt.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.