En god og meget gammeldags skærekage er denne maizenakage, der lige så godt kunne have heddet æggehvidekage, thi hele 7 æggehvider, er der i dejen.
Det er en både billig og holdbar kage, ifølge Frøken Jensen, der lancerede kagen i sin koge- og syltebog fra 1936.
MAIZENAKAGE
dej
250 g margarine
300 g melis
2 dl mælk
vaniljesukker
135 g maizena
325 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
7 æggehvider
Margarine og melis røres godt. Mælk, vanilje, mel og bagepulver røres i. De stiftpiskede hvider blandes forsigtigt i.
Dejen hældes straks i en form, godt smurt og bestrøet med rasp.
Kagen bages i ovnen ved jævn varme (200 grader), i en times tid.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.