Hjemmebagte svenske Marstrandkiks, er en morsom svensk kiks med et hul ude ved kanten. Kiksene kan, når de er bagt, hænge.
Da det er en ukendt svensk husmoder fra 50erne, der har lagt opskrift til, er det noget vanskeligt at skaffe oplysninger om disse kiks med hul i.
MARSTRANDKIKS
dej
100 g smør eller margarine
100 g sukker
1 1/2 dl fløde eller mælk
200 g kartoffelmel
200 g hvedemel
1 1/2 tsk. hjortetaksalt
Smørret blødgøres og røres hvidt og skummende med sukker. Hjortetaksalt blandes i en del af melet, som tilsættes skiftevis med fløden. Resten af melet æltes i dejen, som udrulles, prikkes og udstikkes med en rund form. Et hul på størrelse med et fingerbøl kan udstikkes i den ene side af kiksene.
Bages lysegule ved jævn varme. (170-190 grader).
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.