En fin wienerkage med creme, frugt og gelé til kaffebordet, vil være med til at skabe glæde.
Selve kagen, der bages af mørdej, som en form fyldes med creme og bær og overtrækkes med gelé.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder
WIENERKAGE MED FRUGT
mørdej
100 g margarine
125 g mel
2-3 spsk. mælk eller fløde
Gnid margarinen ind i melet og saml dejen med mælk eller fløde. Lad dejen stå koldt mindst 1 time.
creme
1 æg
2 spsk. sukker
1 strøget spsk. kartoffelmel
3 dl mælk
1/2-1 spsk. vaniljesukker
1/2 liter jordbær, hindbær eller skovbær
gelé af
æblemost stivet med 3 blade husblas til 1/4 liter
Beklæd en smurt lagkageform på ydersiden med dejen, rik den og bag den lysegul. (N B dejsiden opad). Lad kagen afkøle og vend den på et fad. Fordel cremen i et jævnt lag i kagen og læg de skyllede bær deri. Hæld forsigtigt geléen på, så kagen bliver smukt glaseret.
Lad kagen stå, til geléen er stivnet og servér den så til en god kop kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.