Othellokage med ananas, lagkagebunde, lagt sammen med en god kagecreme og ananasstykker, overtrukket med chokoladeglasur og pyntet med ananas og cocktailbær, det er en flot kage, at servere for kaffegæster.
Cremen kan man lave selv eller købe som pulver og smage til. Ligeledes lagkagebundene kan købes færdige, hvis de er friske.
Her er nu alligevel en god opskrift på bundene. Lagkagebunde
Opskrift : Ellen Holme 1962
OTHELLOKAGE MED ANANAS
1 portion kagecreme
1 dåse ananasstykker
3 friske lagkagebunde
chokoladeglasur
fin kagecreme
2 dl mælk
2 æggeblommer
1 1/2 spsk. sukker
3 tsk. maizena
75 g smør
1/2 dl vin
1/8 liter piskefløde
Mælken bringes i kog, medens æggeblommerne piskes med sukker og mel. Den kogende mælk piskes i æggene og derfra tilbage i gryden.
Cremen smages til med vin og varmes under piskning, til den er jævn, må ikke koge.
Smørret snittes i små stykker og piskes i cremen. Den piskes under afkølingen. Flødeskum piskes af fløden og kommes i til sidst, lige før kagen lægges sammen med cremen.
Ananasstykkerne drypper godt af. Creme og ananasstykker fordeles på de to bunde, hvorefter alle tre bunde lægges sammen.
Kagen overtrækkes med chokoladeglasur og pyntes med ananas og cocktailbær.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.