Mørdejen tilberedes og vil have godt af at hvile, før den rulles ud.
Opskrift : Girly Skodshøj 1956
mørdej
125 g mel
80 g mel
40 g flormelis
1/2 æg
1 lille knsp. hjortetaksalt
Smørret smuldres i melet, æg og sukker røres og det hele blandes sammen og æltes til en sammenhængende, blank dej, der har godt af at hvile, før den udrulles.
50 g margarine
150 g sukker
3 æg
4-5 æbler
citron
Den hvilende mørdej rulles ud og en rund, godt smurt form, beklædes hermed.
Den blødgjorte margarine røres med sukker, æggeblommer og rå, revne æbler. Hviderne piskes stive og blandes i. Revet citronskal, evt. også saft, kan tilsættes og massen hældes over mørdejsbunden.
Kagen sættes i ovnen ved god varme, 200 grader, ca. 1/2 time.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.