Kager var ikke almindeligt at bage på Bornholm før 1900 tallet. Man dyrkede simpelthen ikke hvede på øen og sukker var dyrt.
I 1900 tallet kom der imidlertid gang i kagebageriet og søsterkage var en forbedret udgave af bornholmsk hvedebrød, der serveredes ved særligt festlige lejligheder.
Opskrift : Bornholmernes Mad
BORNHOLMS SØSTERKAGE
1/2 kg mel
250 g smør eller margarine
125 g sukker
3 æg
1 dl mælk
50g gær
40 g sukat
1 tsk. kardemomme
50 g smuttede og hakkede mandler
Gæren opløses i den lune mælk. Fedtstoffet røres med sukkeret og æggene røres i et ad gangen.. Det hele æltes sammen med melet og de øvrige ingredienser. Dejen skal være lind.
Står og hæver et lunt sted ca. 1/2 time.
Dejen fyldes i en smurt søsterkageform eller rund springform.
Bages i ovnen ved 200 grader i 3 kvarter.
Når kagen er kølet af, pyntes den med hvid glasur.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.