Førhen gav det ikke så meget mening at udveksle bageopskriften på en bornholmsk jordbærtærte alt for langt hen på eftersommeren. Jordbær havde deres sæson og som sådan blev de anvendt.
I dag strækker jordbærsæsonen sig langt hen i efteråret og det skyldes i høj grad de nye typer jordbær, der er fremme.
Opskrift : Hansine Hansen Bornholm
BORNHOLMSK JORDBÆRTÆRTE
dej
125 g mel
50 g smør
20 g flormelis
1/2 æg eller 1 æggeblomme
jordbær
Smør og mel smuldres, flormelis og æg kommes i og det hele æltes godt sammen. Hviler ca. 1/2 time, udrulles og lægges i en lagkageform med løs bund. Prikkes med en gaffel.
De istandgjorte frugter lægges i og drysses med sukker. Resten af dejen skæres i strimler og lægges korsvis over.
Bages i ovnen ca. 1/2 time.
Tærten serveres drysset med flormelis.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.