De små tvebaklignende kager, bagt af groft hvedemel, kærnemælk og nødder er dejlige til en kop kaffe. Kagerne egner sig til at dyppe.
Opskrift : Husholdning for Land og by 1961
KAFFEBRØD
dej
250 g groft hvedemel
250 g mel
125 g smør / margarine
200 g sukker
4 tsk. bagepulver
2 dl sur fløde eller kærnemælk
1 æg
100 g nøddekerner
Æltet dej, der hviler ca. 1/2 time, før den rulles ud i stænger af bagepladens længde og af tykkelse som et kosteskaft.
Stængerne trilles over med kagerullen, så de bliver lidt flade.
Bages i ovnen ved jævn varme (180) grader i 10-15 minutter.
Tag kagerne ud og skær dem i skrå striber, 1 1/2 - 2 cm brede. Eftertørres som tvebakker.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.