Den færdige kage, der har godt af at hvile køligt et par timer, men ikke i køleskabet, sigtes med flormelis.
Opskrift : Marianne Sturup 1971
DRACHMANNSKAGE
dej
150 g mel
100 g margarine
50 g sukker
1 æggeblomme
1 dessertskefuld koldt vand
1/4 liter piskefløde
100 g hakkede valnødder
100 g knust bitter chokolade
50 g hakket pommeransskal
flormelis
Margarinen smuldres i melet, sukker tilsættes, derpå æggeblomme og vand. Dejen samles med let hånd.
Del dejen i to lige store dele og rul dem til kugler. Disse rulles runde ud og afskæres efter en løs bund fra en lagkageform. Anbring nu dejen på to løse lagkagebunde, der ikke behøver at smøres.
Bundene bager i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Lægges på bagerist til afkøling.
Når de er kolde, lægges bundene sammen med flødeskum, der er iblandet hakkede valnødder, den knuste chokolade og den hakkede pommeransskal. Flormelis sigtes over.
Sæt kagen køligt et par timer ( ikke køleskab ).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.