Ostelagkage, sådan af den gode gammeldags slags, med Emmentalerost og paprika, er lækker at sætte på bordet.
Til ostekagen spises radiser. Superdejlig !
Opskrift : Marianne Stürup 1971
OSTELAGKAGE
125 g smør
125 g mel
75 g reven Emmentalerost
1/2 tsk.salt
1 knsp. paprika
1 æggeblomme
ostecreme
1 1/4 dl mælk
1 æg
10 g mel
50 g reven Emmentalerost
salt
radiser
Smørret smuldres i melet, ost, salt og paprika blandes i og dejen samles med let hånd. Dejen stilles i køleskabet en time, rulles ud og stikkes ud efter en lagkageform. Der bliver 2 lag af portionen.
Sæt bundene på en bageplade, prik dem med en gaffel.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. De må ikke tage ret meget farve.
Til ostecremen røres ægget med mel og derefter med mælk. Bringes i kog under stadig omrøring og tages af ilden. Osten tilsættes og der smages til med salt.
Ved servering lægges de to bunde sammen med ostecremen imellem og der serveres radiser til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.