I opskriften er angivet 1/2 æg. Pisk et æg sammen med en gaffel og del massen i to.
Opskrift : Marianne Stürup 1971
JORDBÆRTÆRTE FRA ALSACE
dej
125 g mel
125 g sukker
125 g malede mandler
65 g margarine
1/2 æg
creme
1 æg
2 tsk. maizenamel
1 1/4 dl fløde
2 spsk. sukker
1/2 stang vanilje
250 g jordbær
Mel, sukker og malede mandler blandes, margarinen skæres i og dejen samles med let hånd med det halve æg.
Dejen trykkes ned i en smurt, stor lagkageform med løs bund.
Bages i ovnen ved 175 grader i 15 minutter.
Til cremen røres ægget med sukker og maizena. Fløden får et opkog med vaniljekornene og det hele piskes over i æggemassen. Giv det et opkog under stadig piskning.
Kom cremen i tærten og læg de skyllede jordbær over. Bag nu tærten yderligere 15 minutter.
Server den dejlige jordbærtærte, kold eller lunken med creme fraiche til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.