Prossekage som traditionelt julebag, ses gerne på Fyn og Lolland.
Mangfoldige opskrifter er givet, men denne traditionelle bornholmske prossekage er virkelig god med sit indhold af kanel og kardemomme. Så er der i øvrigt kogte kartofler i.
Opskrift : Hansigne Hansen Bornholm
BORNHOLMSK PROSSEKAGE
dej
250 g havregryn
1 liter mælk
3 kogte kartofler
2 æg
3 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. kanel
125 g rabarberrosiner eller almindelige rosiner
En grød koges af mælk og gryn. 3 revne kartofler kommes i sammen med de andre ting.
Kommes i smurt sandkageform eller gratinfad og bages i vandbad.
Når kagen er kold, skæres den i skiver, brunes i smør og gives med sirup og æblegrød til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.