fredag

RISENGRYNSKAGE MED FRUGT

En flittigt benyttet ingrediens ved juletide er ris. Foruden desserter kan ris fint indgå i et stykke bagværk. Her en gammel bageopskrift fra 1939 af Anna Strunge, risengrynskage med frugt, der bygger på risengrød som grundelement.


RISENGRYNSKAGE MED FRUGT

dej

60 g risengrød
1/2 liter sød mælk
50 g margarine
3 æg
3/4 kg æbler
125 g sukker
50 g søde mandler
lidt vaniljesukker

Risene skylles og koges med mælken til en grød. Gryden løftes af ilden, smør, vanilje samt de skoldede, fintstødte eller hakkede mandler tilsættes. Æggeblommerne røres i en ad gangen og til sidst de stiftpiskede hvider.
Æblerne skrælles, skæres i 2 dele og koges til kompot.

Et omeletfad smøres, heri lægges æblegrøden og over den risene.

Bages i ovnen ved jævn varme eller sættes i vandbad 3/4 time.

Servér den dejlige risengrynskage med cremesauce til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.