Dejlig gammeldags julekage med rosiner, blødt op i Grand Marnier og glasur, oprørt i Grand Marnier eller blot sigtet over med flormelis.
Opskrift : Gammel Amo opskrift
FASTER KARENS JULEKAGE
dej
250 g Amo eller Gluten mel
125 g smør eller margarine
25 g gær
1 dl piskefløde
5 æg
60 g sukker
150 g rosiner
3 - 4 spsk. Grand Marnier
50 g hakkede mandler
Rosinerne lægges i blød i likøren nogle timer. Smør eller margarine blødgøres. Gæren kommes i en skål og udrøres her med den lune fløde, 35 grader. Den udrørte gær og de øvrige ingredienser, også den ikke opsugede likør blandes og dejen røres til den er elastisk. Tildækkes og hæver et lunt sted i 45 minutter.
Dejen slås med en ske, inden den hældes i en smurt springform (22 cm) eller anden form. Efterhæver 20 minutter.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 45 minutter eller til den er gylden og gennembagt.
Afkøles på en bagerist og dekoreres med glasur, oprørt med Grand Marnier eller florsukker sigtes over.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.