Gedigen, gammeldags brun lagkage, lagt sammen med smørcreme og glaseret med glasur eller pyntet med flødeskum.
Værs'go, - til en rigtig god kop søndagskaffe.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
BRUN LAGKAGE SOM I GAMLE DAGE
dej
500 g mel
375 g puddersukker
125 g margarine
1 helt æg
1 tsk. kanel
1 tsk. natron
1 tsk. nelliker
4 spsk. kakao
ca. 1 dl mælk
smørcreme
175 g flormelis
150 g margarine
1 æggeblomme
Den blødgjorte margarine røres med flormelis og æggeblomme til en smørcreme.
Til dejen, de tørre dele røres med den bløde margarine. Til sidst tilsættes mælken.
Dejen fordeles i to lagkagebunde og bages i ovnen ved ikke for stærk varme i ca. 20 minutter.
De kolde bunde lægges sammen med smørcremen og til sidst overtrækkes kagen med glasur eller pyntes med flødeskum.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.