Moritzkage, en lækker kage i fad af revet sigtebrød, fløde og æblekompot, dampet i vin.
Denne over 75 år gamle kage nydes koldt.
Opskrift : Anna Strunge 1939
MORITZKAGE
125g margarine
125 g stødt melis
6 æg
125 g revet sigtebrød
1/2 liter fløde
dej
Margarine, sukker og æggeblommer røres, til det er let og jævnt. Derefter røres det revne sigtebrød i og til sidst de piskede hvider.
Bunden af et omeletfad belægges med et tykt lag æblekompot, der er dampet mør i lidt vin og sukker.
Dejen hældes over kompotten og derefter fløden.
Sættes straks i ovnen og bages ved jævn varme ca. 3/4 time.
Moritzkage spises kold.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.