Nordlandsk kage, en dejlig kage med lag ag marengs og mandler.
Opskrift : Else Algreen 1945
NORSLANDSK KAGE
dej
150 g smør eller margarine
1 1/2 dl sukker
3 æggeblommer
reven skal af 1citron
100 g mel
4 æggehvide
pynt
pisket æggehvide
2 spsk. sukker
25 g mandler
Fedtstoffet smeltes, afsvales og røres godt med sukkeret. Tilsæt æggeblommerne, citronskallen og melet. Pisk de fire æggehvider til stift skum og vend forsigtigt halvdelen i blandingen.
Hæld dejen i en smurt springform.
Kagen bages halvt færdig i ved 175 grader.
Bland resten af de piskede hvider med sukkeret og bred dem over den halvbagte kage. Strø de hakkede mandler over og bag kagen færdig. Samlet bagetid ca. 35 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.