Opskrift : Grethe Kragsberger 1952
AMERIKANSK CITRON-PIE
dej
100 g mel
1 spsk. melis
lidt salt
60 g ukrydret fedt eller margarine
2-3 spsk. koldt vand
citroncreme
saft og revet skal af 1 citron
100-125 g melis
1 3/4 dl vand
60 g smør eller margarine
3 æggeblommer
marengs
3 æggehvider
4 spsk. melis
2 spsk. melis
Til dejen smuldres det sigtede mel, melis og salt i fedtstoffet. Dejen samles med det kolde vand og hviler mindst 1 time.
Udrulles i ca. 1/2 cm i tykkelse og beklæder en smurt pie eller lagkageform op ad siderne, så det danner kant.
Bages ved 200 grader i 20 minutter.
Til marengs stivpiskes æggehviderne. 4 spsk. melis tilsættes og der piskes atter til hårdt skum. De 2 spsk. melis irøres med let hånd.
Til cremen røres æggeblommerne med melis, mel og saften fra citronen. Sæt vand og fedtstof over at koge, hæld dette langsomt ned i æggemassen. Pisk godt og det hele hældes tilbage i gryden. Piskes ved svag varme til cremen er blevet tyk og cremeagtig.
Cremen afkøles og der piskes jævnligt i den.
Den helt kolde creme hældes over den bagte bund og til sidst bredes marengslaget over.
kommer i ovnen ved 250 grader til marengsen er gylden.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.