Gammeldags og dejlige er disse små marmorkager, bagt i linseforme.
De serveres friskbagte, drysset med florsukker over.
Der bliver ca. 12 stk. af portionen.
Opskrift : Else Algreen 1964
SMÅ MARMORKAGER
dej
2 æg
2 dl sukker
75 g smør
3/4 dl fløde eller mælk
125 g mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
pynt
florsukker
Pisk æg og sukker godt. Tilsæt det smeltede, afsvalede smør, fløden og melet, blandet med bagepulver.
Del dejen i to portioner. Kom kakao i den ene og vaniljesukker i den anden.
To teskefulde lys og to teskefulde mørk dej lægges i smurte og raspstrøede linseforme.
Bages i ovnen ved 200 grader ca. 10 minutter.
Kagerne tages ud af formene og stilles med bunden i vejret. Afkøler lidt.
Servér de friskbagte kager, drysset med sigtet flormelis til en glad kop kaffe.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.