For de, der elsker en god flødeskumskage til kaffen eller til dessert, ovenpå en god middag, er denne lækre kage en drøm.
Bunde af valnøddedej, lagt sammen med flødeskum, tilsat valnøddekerner og vanilje.
Opskrift : Else Algreen 1964
VALNØDDETÆRTE
valnøddedej til bunde
6 æggeblommer
1 1/2 dl sukker
150 g valnøddekerner
50 g rasp
6 æggehvider
fyld og pynt
3 dl piskefløde
150 g valnøddekerner
vaniljesukker
sukker
Til dejen røres æggeblommer og sukker til tykt skum. Hakvalnøddekernerne og vend dem i æggemassen sammen med raspen.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen til sidst.
Bag dejen i 3 bunde på smurt papir eller aluminiumsfolie ved god varme (200 - 225 grader) 10-15 minutter.
Pisk fløden. Bland de 2/3 af den med groft hakkede valnøddekerner og smag til med lidt sukker og vanilje.
Læg bundene sammen med fyldet og pynt til sidst med resten af det og nogle halve valnøddekerner.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.