Kaffe med blødt brød, vi elsker det og falder da også i engang imellem. Her en kanelstang, der akkurat også kan formes til en kanelkrans. Dejen er den samme gærdej.
Opskrift : Else Algreen 1964
KANELSTANG ELLER KRANSE
dej
300 g mel
100 g smør eller margarine
1 spsk. mælk
40 g gær
2 æg
fyld
75 g smør eller margarine
5 spsk. sukker
2 tsk. kanel
til pensling og pynt
æg eller fløde
tesukker
Bland melet og fedtstoffet sammen i fadet, rør gæren ud med mælken og bland det i melet, tilsæt æggene. Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning.
Rul derefter dejen ud som en aflang kage, fordel fedtstoffet henover og drys kanelsukker på. Rul dejen sammen på langs til en tyk pølse og læg den på en smurt plade med sammenføjningen nedad.
Klip eller skær med ca. 1 1/2 cm mellemrum dejrullen omtrent igennem og drej sneglene skiftevis til højre og venstre. Stil den til efterhævning.
Smør med æg eller fløde og drys tesukker over.
Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.