Opskriften på linser, er tidligere lagt på siden her. Imidlertid gør studier, i gamle opskrifter fra først i 30erne, opmærksom på sig selv i denne gamle linseopskrift, linsekager.
Kagerne, kan ud over vaniljecreme, fyldes med mandeldej, flødeskum eller syltetøj.
SE HVORDAN LINSER KAN STIKKES UD PÅ EN PRAKTISK MÅDE
Opskrift : Ida Spies / ugebladet Hjemmet 1931
LINSEKAGER
dej
250 g bagemel ( hvedemel )
200 g smør
4 spsk. melis
2 æggeblommer
Mel og melis blandes sammen, det æltes med smør og æggeblommer, til det bliver en smidig del. Så hviler den 1 time, dernæst udrulles den i 1/2 cm tykkelse.
Små blikforme pensles med smeltet smør eller margarine. De stikkes ind under dejpladen. Med et let tryk af hånden afskæres dejen, der trykkes let ned i formen.
En teskefuld vaniljecreme lægges på midten af dejen. Den stikkes atter ind under en dejpladen, for at få et låg til kagen.
Formene sættes i ovnen og bages lyse 10-15 minutter, så vendes de af formen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.