Dejen minder om en pandekagedej, som tilsættes pisket æggehvide og æbler, skåret i små terninger.
Opskriften er fra 1932, lanceret af Carla Meyer
ÆBLEKRABBER
100 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1 æg (hviden piskes)
ca. 1 dl mælk
400 - 500 g æbler, skåret i 1 cm terninger
fedt eller olie til kogning
Dejen røres som en meget jævn pandekagedej og tilsættes den stiftpiskede æggehvide og små æbleterninger.
En skefuld af dejen hældes i det varme fedt og bages lysebrun. Krabben vendes flere gange vil antage former, der minder om krabber.
De afdryppes på fedtsugende papir og eftervarmes et øjeblik i ovnen for at opnå fuld sprødhed. Drysses med sukker.
Æblekrabber serveres varme med ekstra strøsukker til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.