Reinetter er fine til kagen, men andet syrligt æble kan også anvendes.
REINETTE KAGE
dej
200 g mel
200 g melis
200 g smør eller margarine
3 æg
1 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
reven skal af 1/2 citron
rasp til formen
pynt
3-4 reinetter (eller andet syrligt æble)
2-3 spsk. melis
Pisk æggene sammen og pisk sukkeret i til det bliver en lys, luftig masse. Smelt smørret (margarinen) uden at brune det og lad det køle af. Kom det i æggemassen sammen med den revne citronskal. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og rør det i dejen. Smør en springform godt og drys den med rasp. Hæld dejen i formen. Skræl æblerne og del dem i både. Fordel æblebådene oven på dejen og stil kagen i en jævn, varm ovn (175 grader) i omkring 45 minutter.
Lad kagen stå lidt og svale i formen, inden den tages ud og køler færdig på en bagerist. Drys lidt sukker over kagen.
Spise Med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.