Mørdejen kan tilberedes, længe inden den skal bruges og opbevares i køleskabet. Det er en både hurtig og nem tærte at gå til.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
KIRSTENS MANDELTÆRTE
mørdej
150 g mel
80 g melis
125 g smør eller margarine
1 æggeblomme
fyld
100 g mandler
50 g flormelis
1 æg
saft og reven skal af 1/2 citron
Til mørdejen blandes mel og sukker i et fad, fedtstoffet hakkes i. Æggeblommen tilsættes og dejen samles hurtigt. Den stilles koldt en halv til en hel time.
Til fyldet skoldes og smuttes mandlerne. 3/4 af dem hakkes fint. Æg og flormelis piskes til en luftig masse. De hakkede mandler tilsættes sammen med saften og den fintrevne skal af citronen. Bland godt.
Dejen fordeles i en springform og bages halvt færdig i en god varm ovn, 225 grader i ca. 10 minutter. Tag kagen ud af ovnen og lad den svale et øjeblik. Fordel mandelfyldet over den. Bag tærten færdig endnu 8-10 minutter ved samme temperatur.
Lad kagen blive kold i formen og drys med resten af mandlerne, skåret i grove flager.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.