- Smør eller margarine, kagerne bliver gode, uanset hvad man vælger at bage med.
Der bliver ca. 85 stk. af portionen.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
FINE JØDEKAGER
dej
250 g mel125 g lys farin
1/2 tsk. hjortetaksalt
175 g smør eller margarine
10 søde mandler
1 æg
pensling
2 æggeblommer
kanelsukker af
2 spsk. kanel
9 tsk. sukker
mandler
Bland mel og hjortetaksalt. Skold, smut og mal mandlerne fint og vend dem i melblandingen. Hak fedtstoffet heri. Tilsæt ægget og arbejd dejen sammen til en ensartet masse. Stil den koldt en times tid.
Rul dejen til en plade, 1-2 mm tyk. Stik runde kager ud med en diameter på 4-5 cm. Brug glas eller kageudstikker.
Anbring kagerne på en smurt plade, pensl med de sammenpiskede æggeblommer og drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.
Bages i ovnen ved god varme, 200 grader i 5-6 minutter.
Tag kagerne af pladen og lad dem køle af på en bagerist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.