Friturekogt bagværk er dejligt og hører julen til.
FRITUREKOGTE MANDELBOLLER
dej
250 g mel
1 spsk. melis
25 g mandler
5-6 bitre mandler
3 æg
1 1/4 dl mælk
1 knsp. salt
til kogning
ca. 1/2 liter spiseolie, palmin eller ukrydret svinefedt
pynt
2-3 spsk. sukker
Skold, smut og hak søde og bitre mandler fint eller mal dem. Pisk æggeblommer og mælk sammen, tilsæt de malede mandler, mel, sukker og salt. Pisk hviderne stive og bland dem forsigtigt i dejen.
Varm fedtstoffet op i en tykbundet gryde til 175-180 grader. Det skal syde om en svovlfri tændstikende eller gøre en franskbrødsterning gylden på et minut. Så er det tilpas varmt.
Form små boller med en ske og kog dem i det hede fedtstof til de er jævnt gyldne over det hele. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir et øjeblik, tril dem i sukker og servér dem straks.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.