En storartet og lækker nytårskage af marcipan med fyld af dejligt hindbærflødeskum er bestemt en nytårsaften værdig.
Bunden kan laves forinden og opbevares i fryseren til den skal bruges. Så er der langt mindre arbejde på årets sidste dag.
Kagen rækker til 8 personer.
Opskrift : Brugsens forslag til en nytårskage for 28 år siden.
NYTÅRSKAGE
400 g bage marcipan eller rå marcipan
1 æg
1 æggehvide
fyld
250 g frosne hindbær
2-3 spsk. sukker
1/4 liter piskefløde
Marcipanen skæres i tynde skiver og kommes i en skål. Æg og æggehvide piskes sammen til en jævn masse, gerne med en håndpisker.
Dejen skal være så tyk, at den ikke flyder ud under bagningen.
En plade dækkes med bagepapir og kagens bund tegnes af efter en stor middagstallerken. Ca. 1/2 af dejen smøres ud til bunden. Resten af dejen lægges langs kanten eller sprøjtes ud som kant.
Bages i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter. Bunden afkøles og bagepapiret tages af.
Til fyldet drysses hindbærrene med sukker og optøes. 6-8 bær tages fra til pynt. Resten moses med en gaffel. Fløden piskes stiv og hindbærrene vendes i.
Fordel hindbærfyldet på bunden og pynt kagen med de hele hindbær.
Spise Med Mormor
Mormors Juleopskrift
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.