Safran-scones er bagt med bagepulver så de er absolut at foretrække, når de er nybagte. Faktisk kan scones ikke ligge til næste dag. De bliver både tørre og hårde.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog
SVENSKE SAFRAN-SCONES
dej
1 g safran (1/2 tsk.)
1 1/4 dl fløde
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
50 g margarine
35 g rosiner
pensling
sammenpisket æg
Safrantrådene og fløden gives et opkog og står under låg i 5 minutter. Trådene sies fra. Fløden afkøles og mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Fast, kold margarine hakkes fint deri. Rosinerne blandes i og fløden tilsættes. Dejen æltes blank.
Dejen deles i 2 lige store stykker, der hver rulles ud i en cirkel, ca. 1 1/2 cm tyk. Dejfladerne pensles med sammenpisket æg, ridses halvt igennem i 4 trekanter hver og stilles på en smurt plade, der sættes i forvarmet ovn.
Bagetid ca. 15 minutter ved 225 grader.
Safranbrødene brækkes i trekanter ved bordet og spises varme med smør.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.