En prægtig kage, lagt sammen med abrikosmarmelade og overtrukket med mørk chokolade. Kagen, der oprindelig er opstået på Wiens berømte Hotel Sacher i 1832 er her i en dansk version, lanceret af Tørsleffs Den blå Bagebog, der udkom første gang i 1932.
SACHERTÆRTE
dej
150 g kogechokolade
100 g smør eller margarine
150 g flormelis
5 æg
80 g mel
1 tsk. vanilje
fyld
1 dl abrikosmos eller kirsebærmarmelade
pynt
150 g overtrækschokolade
Chokoladen smeltes sammen med smør eller margarine over vandbad. Sukkeret drysses i. Derefter tilsættes æggeblommer, vanilje og mel og til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Dejen kommes i en smurt springform og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.
Lægges sammen med abrikos- eller kirsebærmarmelade. Overtrækschokoladen smeltes over vandbad og kagen overtrækkes hermed.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.