Der bliver ca. 34 kager af portionen.
Forrygende lækre småkager, til julens kagefade. De bedste spitzbuben jeg kan komme i tanke om.
Kilde : Christa Alstrup
SPITZBUBEN
dej
250 g mel
125 g smør
75 g malede valnøddekerner
100 g sukker
1 lille æg
fyld
ca. 150 g blød nougat
glasur
100 g flormelis
1 spsk. kogende vand
ca. 3 spsk. rom
Ælt hurtigt en dej af mel, smør, nøddekerner, sukker og æg og lad den hvile koldt til næste dag.
Udrul dejen ca. 2 mm tykt på et meldrysset bord eller bagepapir og læg folie over, så går udrulningen nemt og intet hænger fast ved kagerullen.
Udstik runde kager, ca. 6 cm i diameter og læg dem på en plade med bagepapir. Udstik et lille hul på halvdelen af kagerne og bag dem ved 200 grader i 12-14 minutter.
Bag de runde kager først og lad dem afkøle på en bagerist, før de dækkes med nougat, lunet let i vandbad.
Rør glasuren sammen og smør den på ringene, så snart de kommer ud af ovnen. Læg kagerne sammen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.