En nem småkage at fremstille, idet dejen rulles til pølser og skæres i skiver. Smør eller margarine kan anvendes. Begge dele er godt. Der bliver ca. 85 stk. af portionen.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932
FRU FRIIS'S CHOKOLADESMÅKAGER
dej
225 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
1 tsk. kakao
125 g sukker 100 g chokolade
175 g smør eller margrine
pynt
25 g mandler
Til dejen sigtes og æltes mel, bagepulver, vanilje og kakao sammen. Chokoladen smeltes i en skål over damp. Smørret røres i den varme chokolade. Når det er afkølet lidt, drysses melet i. Dejen æltes ensartet og trilles i to tykke pølser, der rulles i de hakkede mandler og stilles koldt 1/2 time.
Pølserne skæres ud i 2 1/2 mm tykke skiver, der lægges på smurte plader. Stilles i forvarmet ovn ved 185 grader i ca. 10 minutter.
Kagerne afkøles et øjeblik på pladen, før de løsnes og afkøles på rist.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.