Kagen bages som to tykke kagebunde, der lægges sammen så det driver med den dejligte glasur.
Opskrift : Birte Olufsen 1965
CHOKOLADEKAGE MED GLASUR
dej
4 æggehvider
4 spsk. kakao
2 1/2 dl mælk
5 dl sukker
6 tsk. smør
2 1/2 dl mælk
8 dl mel
4 tsk. bagepulver
glasur
5 dl sukker
8 spsk. vand
4 æggehvider
Til glasuren koges sukkeret med vandet i en tykbundet gryde over sagte ild ca. 15 minutter. Hviderne piskes helt stive og den varme sukkerlage hældes ganske forsigtigt i, medens der røres rundt.
Til dejen, æggehvider, kakao og mælk koges over svag varme til det begynder at blive tykt. Så blandes sukker, smør og mælk i. til sidst sigtes mel og bagepulver i og der røres kraftigt til dejen er jævn.
To høje forme smøres og drysses med mel, dejen hældes i formene og bages i ovnen ved 225 grader en halv times tid. Prøv med en strikkepind og kagen er bagt.
Afkøles på bageristen, inden de glaseres.
En trediedel af glasuren lægges mellem de to kager, resten ovenpå og ned ad siderne.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.