STUDENTERBRØD
kagerester af :
flødekager
wienerbrød
tørkager småkager
vand eller syltetøj
evt. rasp
romessens eller rom
Kagerester findeles og røres med vand eller marmelade og tilsættes evt. rasp til en passende, smørbar konsistens. Smages til med romessens og bredes ud i et tykt lag på en bagt mørdejsbund.
1 bagt mørdejsbund (der bliver 2 stk.)
dej
250 g hvedemel
1/4 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
175 g smør eller margarine
125 g sukker
1 æg
Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen. Koldt smør eller margarine hakkes i med en kniv. Sukker og æg røres til en æggesnaps, hvormed melet samles. Dejen æltes ensartet, lægges koldt til den er fast og rulles ud i 2 mm tykkelse til 2 bunde. Disse lægges på en smurt plade, prikkes og sættes i forvarmet ovn.
Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter. Bundene køles af på en rist.
glasur
flormelis
vand
Glaseres med glasur og skæres i firkantede stykker.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.