Denne lækre æblekage er smuk at se på og så smager den jo godt.
Opskrift Kirsten Hüttemeier 1952
HYTTENS GALOP-ÆBLEKAGE
dej
125 g smør eller margarine
125 g sukker
2 æg
revet skal af 1/2 citron
200 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
1/2 dl mælk
3 rå, snittede æbler
groft sukker eller melis
snittede mandler
Smørret eller margarinen røres hvidt med sukkeret. De hele æg tilsættes sammen med den revne citronskal og derefter sigtes mel og bagepulver i, samtidig med at mælken hurtigt røres i dejen.
Dejen fyldes straks over i en smurt, raspstrøet rund form, gerne en springform. På selve dejen lægges nu i et pænt mønster de rå æbler, der er skrællet og snittet i tynde stykker. Æblerne trykkes lidt ned i dejen. Sukker og snittede mandler drysses over.
Bages i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.