Randers bradepande er en rigtig god bradepandekage med æbler og marengs fra midt i 50erne. Der er lidt arbejde med at skrælle og skære æbler, men det er arbejdet værd til denne velsmagende kage.
Opskrift : Girly Skodshøj 1956
RANDERS BRADEPANDE
dej
175 g margarine
200 g melis
3 æg
250 g mel
rå æbler
3-4 æggehvider
150 g melis
citron eller vanilje
Til dejen blødgøres margarinen, der røres hvidt sammen med sukkeret. Æggene tilsættes et ad gangen og til sidst røres melet i. Tilsæt revet citron eller vanilje.
Smør dejen på aluminiumsfolie eller glittet papir (bagepapir), der lægges i bradepanden. Bøj kanterne på papiret op vejen rundt, så kagedejen ikke flyder ud. (Sæt evt. papirclips i).
Rå, skrællede æbler i tynde skiver lægges over hele kagen og herover bredes marengsdej af 3-4 hvider og 150 g melis.
Sæt kagen i ovnen ved 160 grader og bag den i 45-60 minutter. Pas på overvarmen.
Skær kagen i firkantede eller aflange stykker.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.