Det er nemme småkager, der smager fantastisk til en god kop kaffe.
Opskrift : Mesterkok Richardt Oest-Larsen 1966
Kaffestel fra 50erne
JOSEFINER
mørdej
250 g mel
150 g margarine
150 g sukker
1 æg
Melet sigtes og blandes med sukkeret. Margarinen hakkes og smuldres deri. Dejen æltes sammen med det sammenpiskede æg.
kransekagedej
125 g kransekagemasse
125 g sukker
lidt æggehvide
syltet appelsinskal
Der æltes foruden sukker og lidt æggehvide også syltet appelsinskal i massen, der rulles i en pølse på 2-3 cm i diameter.
Mørdejen udrulles til 1 cm tykkelse og svøbes uden om pølsen, der lægges på pladen, pensles og strøes med hakkede mandler.
Kagerne bages lysebrune ved jævn varme. (175-200 grader)
Josefiner skæres ud i snitter, 1 cm brede, medens den endnu er varm. Afkøles.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.