Man kan jo bage makronerne selv, men det er nemmest at købe nogle store makroner hos bageren.
Opskrift : Konditor Ejner Ringgaard 1948
PINDSVIN - LÆKRE KONDITORKAGER
makroner (en stor portion, der kan halveres)
500 g kransekagemasse
1000 g melis
æggehvider
lidt mel
lidt hjortetaksalt
Kransekagemassen, sukkeret og så meget som en håndfuld mel arbejdes sammen med æggehvider til det bliver en tyk grød. Der skal kun en knivspids hjortetaksalt i. Kommer der for meget i, falder makronerne sammen. Massen fyldes i en sprøjtepose og sættes på plade, smurt og melet godt, som runde klatter.
Makronerne bages i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter. Afkøles på en rist.
Smørcreme
250 g flormelis
250 g blødgjort margarine
2 æggeblommer
Det blødgjorte margarine røres hvidt med flormelis. Æggeblommerne røres í, én ad gangen.
mandler i tynde splitter
smeltet chokolade
PINDSVIN
På en rund makron smøres smørcreme i en top. Stik mandelsplitterne ned i smørcremen, så de kommer til at minde om piggene på et pindsvin og dyp til sidst kagerne i smeltet chokolade.
Lad dem stå koldt så chokoladen størkner.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.