Det er nødvendigt at bage et par ekstra bunde, første gang man laver denne flotte kreation. De meget tynde bunde går let i stykker og skal lægges sammen med megen varsomhed.
Opskrift : Ellis Tardini 1968
TUSINDBLADSKAGE
dej
300 g mel
1 1/4 dl piskefløde
150 g smør eller margarine
creme
3 æggeblommer
85 g sukker
3 spsk. maizenamel
2 1/2 dl mælk
1 stang vanilje
1 spsk. rom
5 dl piskefløde
fyld
150 g abrikosmarmelade
glasur
10 g palmin
150 g florsukker
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
6 cocktailbær
1 spsk. hakkede pistacienødder eller smuttede, hakkede mandler
Smørret smuldres i melet, fløden tilsættes og dejen æltes godt sammen. Lad den hvile i 45 minutter.
Del dejen i 6 stykker, der hver især rulles ud på et melet bord. Skær cirkler ud på størrelse med en springform.
Læg 2 bunde ad gangen på en bageplade (bagepapir). Prik dem med en gaffel og bag dem i ovnen ved 220 grader i 12 minutter. Tag bundene forsigtigt ud og afkøl dem på en bagerist, medens resten bages.
Til cremen piskes æggeblommer, sukker, maizenamel, mælk og vaniljekorn i en skål. Sæt skålen over vandbad og pisk i cremen til den er jævn. Lad den afkøle og smag den til med rom.
Pisk fløden til skum og bland ca. halvdelen i cremen. Rør abrikosmarmeladen jævn i en skål.
Læg bundene sammen skiftevis med abrikosmarmelade, creme og flødeskum.
Smelt palminen, si florsukkeret i en skål og rør det op med vand, citronsaft og palmin. Overtræk kagen med glasur og pynt den med halve cocktailbær og hakkede pistacienødder.
Spise Med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.