Et festligt dækket tebord med hjemmebagte kager fra 50erne bringer sikkert for mange notalgiske minder frem, nu foråret ligger lige rundt om hjørnet.
Kagerne fra dengang, kaldet Karens non-stop-kager, er nemme at bage og nemme at håndtere. Der skal bruges 2 bageplader. I dag, hvor vi har varmluftovn, bruger vi varmluft og regulerer temperaturen ned til 160 grader. Bagetiden må der holdes øje med.
I 50erne var varmluft ikke en mulighed. Der måtte derfor bages af et par omgange.
Man bager . . . . man spiser . . . . man bager o.s.v. . . . . . Heraf navnet.
KARENS NON-STOP-KAGER
dej
200 g margarine
3 kopper mel
2 kopper melis
2 spsk. kakao
lidt vanilje
pynt
hakkede mandler
Margarine og mel smuldres og tilsættes sukker, kakao og vanilje. Dejen smøres ud på smurte 2 plader og drysses med hakkede mandler.
Bages i ovnen ved 170 grader i 10-15 minutter.
Servér Karens non-stop-kager til en kop te.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.