Glasuren smøres på kagen medens den er varm. Det gør at glasuren bliver blank og optages noget i kagen.
Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog
GENUA CITRONTÆRTE
dej
65 g smør
175 g marcipan
2 æg (æg + hvider)
revet skal og saft af 1/2 citron
100 g sukker
35 g hvedemel
1/8 tsk. bagepulver
pynt
125 g flormelis
1-2 spsk. citronsaft
syltede citronskaller eller henkogt frugt i småbidder
Marcipanen rives groft og det blødgjorte smør røres i lidt ad gangen. Æggeblommer, citronskal og -saft samt sukker tilsættes. Melet og bagepulveret sigtes sammen og blandes i. De stiftpiskede æggehvider foldes forsigtigt i dejen til sidst.
Dejen hældes i en smurt springform og bages i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 40 minutter. Rammen spændes af formen og kagen tages af bunden. Tærten glaseres med citronglasur og pyntes med fintsnittede frugter.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.