Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1956
Kaffestel fra 50erne
DANSK KONGEKAGE
dej
200 g smør eller margarine
200 g sukker
revet skal af 1 appelsin
3 æg
275 g hvedemel
2 1/2 tsk. strøget bagepulver
3 skiver ananas
100 g smuttede, hakkede mandler
3 spsk. revet chokolade
50 g røde eller grønne cocktailbær
pynt
glasur af flormelis og vand
ananasstykker
revet chokolade
Rør smør og sukker hvidt, tilsæt appelsinskal, de hele æg, samt mel og bagepulver, sigtet sammen. Rør det hele godt sammen til en dej. Godt afdryppede ananas i mindre stykker blandes i sammen med mandler og cocktailbærrene, der er skåret i mindre stykker. Rør sammen og fyld dejen i en velsmurt rund form, gerne en springform.
Kagen bager ved svag varme (150 grader) i ca. 50 minutter. Når den er kold, overtrækkes den med hvid glasur og pyntes med røde eller grønne cocktailbær og revet chokolade.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.