Havregrynsbundene er bagt med farin, der giver dem en dejlig fyldig smag.
Ud over medaljestørrelse kan bundene også bages i to store bunde, der på sammen måde lægges sammen med fyld efter eget valg.
Opskrift : Ingeborg Suhr
GAMMELDAGS HAVREGRYNSBUNDE
dej
100 g havregryn
60 g farin
100 g smør eller margarine
Bland havregryn og farin i en skål. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og hæld det varmt over blandingen, medens der røres med en gaffel.
Tryk den smuldrende dej ud på en smurt plade (bagepapir) til 2 ca. 1/2 cm tykke kagebunde eller i medaljer.
Bages i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Bundene afkøles og lægges først sammen lige inden serveringen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.