Små, lækre gærbrød med fyld af æble og kanelsukker. Dejlige når som helst og hvor som helst.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
ÆBLEGIFLER
dej
225 g mel
1 spsk. sukker
35 g gær
90 g smør eller margarine
ca. 1 1/2 dl lunken mælk
1 æg
fyld
2 rå æbler
sukker
kanel
pynt
groft tesukker
snittede mandler
Sukker blandes i melet, fedtstoffet hakkes i, gæren røres ud med lidt af den lunkne mælk, eller den smuldres direkte i melet. Ægget og den lunkne mælk piskes i.
Dejen æltes hurtigt sammen. Den skal være smidig og ensartet. Rulles straks ud til en stor pandekage, der deles ud i 10 trekanter. På hver anbringes to tynde æblesnitter uden skal og kernehus. Sukker og kanel drysses over.
Dejen rulles sammen mod den smalle ende.
Lægges på en smurt plade og hæver tildækket på et lunt sted i 40minutter.
Pensles med resten af ægget, drysses med sukker og mandler.
Bages i ovnen ved god varme (225 grader) i 10 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.